• Automatisering

Portfolio-analyse van nieuwe klant met API-platform Propertyinfo

Portfolio-analyse nieuwe klant met API-platform Propertyinfo

In een voor het bedrijf turbulente fase klopte Frank Energie aan bij Propertyinfo. De energieleverancier zocht een partner die met behulp van data een portfolio-analyse kan uitvoeren van nieuwe klanten, om zo het meest geschikte product te kunnen aanbieden. Na een korte periode met een tijdelijke oplossing biedt het API-platform van Propertyinfo inmiddels uitkomst. “Je hoeft nergens om te vragen, het wordt gewoon geregeld.”

Oktober 2022 meldt Frank Energie zich bij Propertyinfo. De energiemarkt bevindt zich op dat moment in een zeer onstuimige periode met torenhoge tarieven, vooral veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne. “De situatie in de energiemarkt was mede de reden dat we Propertyinfo benaderden, maar niet de enige,” legt Lead Operations Niels van Adrichem van Frank Energie uit. “Ook onder normale omstandigheden willen wij weten of ons product geschikt is voor de klant. Daar hebben wij én de klant baat bij.”

Dynamisch contract

Frank biedt dynamische energiecontracten aan. Klanten betalen de inkoopprijs voor energie. Het tarief voor gas verandert dagelijks en voor stroom zelfs elk uur. Zo worden klanten van Frank gestimuleerd om energie te verbruiken op voordelige momenten. De stroom wordt duurzaam opgewekt uit Nederlandse zon- en windparken. Dynamische tarieven zijn gemiddeld genomen vaak lager dan de tarieven bij variabele of vaste contracten. Daarnaast verrekent Frank Energie bij het dynamische contract maandelijks het werkelijke verbruik af met de klant. “Over een heel jaar gezien zijn klanten bij ons goedkoper uit, maar in de winter is het maandbedrag gemiddeld wat hoger omdat het werkelijke verbruik in die maanden boven het jaargemiddelde ligt,” weet Van Adrichem.

Niels van Adrichem

‘Na het eerste contact schakelde Propertyinfo snel. Dat was precies wat wij nodig hadden.’

Niels van Adrichem
Lead Operations Frank Energie

Realtime data

De portfolio-analyse van nieuwe klanten van Frank Energie wordt uitgevoerd met behulp van het API-platform van Propertyinfo. Mede aan de hand van de realtime vastgoeddata wordt bepaald welk product het meest geschikt is voor de klant. Frank Energie zocht een partner die snel kon leveren en vond deze in Propertyinfo. Van Adrichem: “Na het eerste contact schakelde Propertyinfo snel. Dat was precies wat wij nodig hadden. In een markt die zó snel verandert was drie of vier maanden wachten geen optie. Bij Propertyinfo begrepen ze dat. Vanaf het begin verloopt de samenwerking zeer prettig. Bij Propertyinfo hoef je nergens om te vragen, het wordt geregeld. Daar houden wij van bij Frank Energie.”

Frank Energie

Meer weten?

West-Kinderdijk 122N 2953 XW Alblasserdam 088 220 4212info@propertyinfo.nl

Neem dan contact op!

088 220 4212

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

"*" geeft vereiste velden aan