• Automatisering

Warmgarant optimaliseert kieswijzer met data van Propertyinfo

Warmgarant cv-ketel

Warmgarant optimaliseert kieswijzer met data

 

Welke cv-ketel is geschikt voor in mijn woning en past het beste bij mijn persoonlijke wensen? Om deze vragen te beantwoorden vullen bezoekers van de website van Warmgarant de cv-ketel kieswijzer in. Via het API-platform van Propertyinfo is de kieswijzer verder geoptimaliseerd. β€œDe samenwerking met Propertyinfo verloopt uitstekend.”

Wanneer de cv-ketel toe is aan vervanging helpt de kieswijzer van Warmgarant bij het maken van de juiste keuze. Wie de kieswijzer invult komt in een paar overzichtelijke stappen uit bij de cv-ketel die het beste aansluit bij de situatie in huis en de persoonlijke wensen. Is duurzaamheid belangrijk of toch vooral de prijs? β€œDe kieswijzer is een belangrijk onderdeel van onze website. Met meer dan 100.000 bevragingen per jaar maken de bezoekers op onze website er dankbaar gebruik van,” vertelt mede-eigenaar Sjors Stoffelsen van Warmgarant.

Gegevens automatisch ingevuld

In stap 2 van de kieswijzer wordt gevraagd om de postcode en het huisnummer in te vullen. Indien de websitebezoeker dat wenst wordt vervolgens in de volgende stap automatisch het aantal vierkante meters aan vloeroppervlakte ingevuld, net als de totale woninginhoud. Dat prefillen gebeurt met realtime data uit de database van Propertyinfo die via het API-platform wordt aangeleverd. In een volgende stap wordt ook het energielabel automatisch ingevuld.

Warmgarant cv-ketel

De vloeroppervlakte, het aantal kubieke meters aan woninginhoud en het isolatieniveau zijn mede bepalend bij de keuze voor de juiste cv-ketel. De meeste mensen die de kieswijzer aan het invullen zijn hebben deze gegevens echter niet paraat, weet Stoffelsen. β€œOp deze wijze maken we het voor de klant gemakkelijk en zijn de door ons gegeven adviezen accurater. Het is fijn dat onze klanten vast zelf een beeld kunnen vormen van welke ketel geschikt is voor hun woning. Dat scheelt enorm in het verdere verkoopproces. We zien dat veel klanten na het invullen van de kieswijzer overgaan tot het aanvragen van een offerte of zelfs direct de ketel aanschaffen.”

Sjors Stoffelsen

‘De beschikbaarheid van de koppeling is nagenoeg honderd procent, voor ons erg belangrijk.’

Sjors Stoffelsen
Mede-eigenaar Warmgarant

Warmgarant verkoopt en verhuurt cv-ketels door heel Nederland. Zo’n 70 installateurs zijn aangesloten bij Warmgarant. Stoffelsen en Ronald Schouten richtten het bedrijf in 2012 op. Warmgarant en Propertyinfo werken al samen vanaf 2017. Dankzij aansluiting op het API-platform van Propertyinfo is de cv-ketel kieswijzer verder geoptimaliseerd. Het door Propertyinfo ontwikkelde API-platform geeft veilig en volledig geautomatiseerd toegang tot data van vrijwel alle ruim acht miljoen woningobjecten in Nederland. β€œDe beschikbaarheid van de koppeling is nagenoeg honderd procent, voor ons erg belangrijk,” geeft Stoffelsen aan. β€œJe wilt niet dat klanten een foutmelding krijgen tijdens het advies. Daarnaast verloopt de samenwerking met Propertyinfo uitstekend.”

 

Uitbreiden kieswijzer

Warmgarant en Propertyinfo zijn nog niet uitgekeken op elkaar, verklaart Stoffelsen: β€œOnze ambitie is om de kieswijzer in de nabije toekomst uit te breiden met adviezen voor hybride warmtepompen. Om deze uitbreiding mogelijk te maken kloppen we voor de achterliggende data weer aan bij Propertyinfo.”

Meer weten?

West-Kinderdijk 122N 2953 XW Alblasserdam 088 220 4212info@propertyinfo.nl

Neem dan contact op!

088 220 4212

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

"*" geeft vereiste velden aan